Inhoud

In november worden slachtdagen georganiseerd. De ooilammeren die tot het gewenste slachtgewicht zijn opgegroeid, gaan eerst naar de slachterij. Afhankelijk van de bestellingen komen de geslachte dieren weer terug, of uitgesneden in de gewenste vleesporties, of  ‘in karkas’. Liefhebbers van lamsvlees (met diepvriesruimte 7 – 8 kg) kunnen op de slachtdag hun bestelling ophalen Dat kan een heel of half karkas zijn, uitgesneden op de slachterij in de gewenste onderdelen zoals schouderlappen, koteletten, achterbouten heel of in schijven. Liefhebbers met ondernemingsgeest kunnen op de slachtdag een heel of half karkas kopen en deze thuis verwerken. Voor wie de mogelijkheden thuis te beperkt zijn, kan terecht op de boerderij (de deel). Er zijn altijd wel meer collega deelnemers aanwezig om van elkaar te leren tot het  beste resultaat te komen. Zo heeft de aankoop van een karkas een unieke meerwaarde:Lamsvlees met een verhaaal